Ons aanbod

Aftellen naar mei 2022 voor de eerste aardbeien :-)

             ZELFPLUK

einde seizoen

           VELDWINKEL

einde seizoen

 

 

Handig om te weten:

Het is fijn als je uw eigen verpakking meeneemt. Samen gaan we voor minder afval! Eigen doosjes vergeten? Geen nood, wij hebben steeds gerecycleerde pulp kartonnen doosjes op voorraad. 
 

Bloemen plukken doe je best in de vroege voormiddag of de late middag. Breng een eigen emmer of vaasje mee, zo blijven je geplukte bloemen op en top fris. 
 

Betalen kan met cash of payconiq

 

De daalkouter gelooft sterk in het gemengde karakter van een boerenbedrijf. Diversiteit creëert evenwicht. Daarom zal je naast fruit ook een heleboel andere gewassen en dieren vinden op onze akker. 

Tijdens de winter van 2020 vonden meer dan 25 verschillende soorten fruit hun plekje op de daalkouter. Sommige fruitsoorten zullen pas na 2-3 jaar vruchten geven.
Ons fruitaanbod bestaat voornamelijk uit zacht fruit ( frambozen, bramen, aalbessen, kruisbessen, kiwibessen en aardbeien) en hard fruit ( appelen, peer & pruimen). 

 

Op ons veld hebben we ook 20 tal hoogstam appelbomen aangeplant, die zullen dienen voor sap. Tussen deze fruitbomen kweken we onze aardbeien en veldbloemen.

In het seizoen onderhouden wij een bloementuin waar klanten zelf veldbloemen kunnen plukken.

Op de westkant van ons veld vindt je een ook een jong voedselbosje. Daar experimenteren we met minder gekende fruitsoorten, die we telen in een gelaagd systeem. Je vind er mispels, kweeperen, honingbessen, paw paw,  notenbomen, krenten, kornoeljes, een aardbeienboom en nog veel meer. 

Aan onze natuurlijke vijver huisvesten we enkele bijenvolken. Deze dames helpen ons met de bestuiving van het fruit, en delen bij overdaad een kleine hoeveelheid fruithoning met ons. 

 

PXL_20210703_075911279.jpg
PXL_20210517_131947603.jpg
DSC05020.jpg
PXL_20210703_034252890.jpg
09-the-seven-layers-of-a-forest-garden.g

Verwildering & diversiteit

Op onze akker proberen wij zo veel mogelijk de natuur na te bootsen. 

Wij geloven er sterk in dat dit een duurzame en slimme manier is om aan landbouw te doen. Voor ons is de natuur een divers en zelf-regulerend systeem, waarin alle elementen verbonden zijn met elkaar en invloed hebben op mekaar. 

Vanuit die optiek willen wij met de daalkouter doorgroeien naar een gemengd landbouwbedrijf. Ons hoofdaanbod is fruit, maar daarnaast zal je op onze akker diverse andere eetbare alsook niet eetbare planten vinden. Dit alles draagt bij tot een stabiel en veerkrachtig systeem, waarbij ziektes en plagen gereguleerd worden door het systeem zelf. Dit heeft natuurlijk tijd nodig, waardoor we als bedrijf voortdurend in beweging zullen zijn. Dit geldt ook voor ons aanbod.