top of page
BES
bloem

 

Wij geloven sterk in het gemengde karakter van een boerenbedrijf. Geen monoculturen, maar wel een grote verscheidenheid aan (eetbare) planten en dieren.  Veel diversiteit is niet alleen boeiender en mooier, het is ook duurzamer en sterker.  Diversiteit creëert evenwicht.

Sinds 2023 maken we onze eigen fruitijsjes in ons ijsateliertje in Hillegem. Samen gaan we voor meer gezond genieten en minder voedseloverschotten! 

Ontdek ons aanbod vandaag!


Fruit, lokale smaken, vitaminen en antioxidanten 
Ons fruitaanbod bestaat voornamelijk uit zacht fruit ( aardbeien, frambozen, aalbessen, kruisbessen, bramen en cassisbessen). Daarnaast hebben we een kleinere hoeveelheid hard fruit (appels, peren en pruimen) die groeit tussen onze bessen.  

 

Zeg het met bloemen

Bloemen, altijd een goed idee! Fijn om te geven, fijn om te krijgen en nog fijner om ze zelf te kiezen, plukken en schikken tot een wonderschoon boeket. Op onze bloemenplukweide telen wij een 40 tal soorten snijbloemen, waaronder ook enkele mooie dahlia's. Onze bloemen worden geteeld volgens de seizoenen en zijn biologisch gecertificeerd. 

** nieuw: onze bloemenpluktuin is alle dagen vrij toegangelijk tussen zonsopgang en zonsondergang

 

Kringlooplandbouw met dieren 

Vanaf juni 2022 kan je bij ons ook terecht voor smaakvolle en eerlijke eitjes van onze biologische kippen die wonen in onze mobiele kippenstal.

Door te werken met een mobiele stal, proberen we zoveel mogelijk de natuurlijke gedraging van onze kippen te respecteren. 

Zo kunnen onze kippen dagelijks rondgrazen in het vers gras tussen de bessen en fruitbomen.  Elke week wordt de stal en omheining verplaatst naar een nieuw stuk gras. Zo krijgen onze kippen, naast biologisch voer, ook altijd aanbod van vers gras en groenvoer, kruiden en insecten.
En dat smaak je!
 

Naast het geven van eieren zijn onze kippen trouwens ook erg nuttige helpers op onze boerderij. De kippen helpen mee onkruid en schadelijke insecten op te ruimen in de fruitplantage en bemesten onze bodem. 

Om de natuurlijke hiërarchie te bewaren is er ook één haan.

Aan onze natuurlijke vijver huisvesten we een 8 tal bijenvolken. Samen met Imker Maarten (broer van Hannes) imkeren we op een manier waarop de bij centraal staat. Deze dames helpen ons bovendien met de bestuiving van al het fruit. Bij overdaad, kunnen wij een kleine hoeveelheid fruithoning aanbieden in onze veldwinkel. 

Eten uit het bos. Noten & shiitake paddenstoelen

Op de westkant van ons veld vind je een ook een jong voedselbosje. Daar experimenteren we met minder gekende fruitsoorten, die we telen in een gelaagd systeem. Je vind er mispels, kweeperen, honingbessen, paw paw,  notenbomen, krenten, kornoeljes, een aardbeienboom en nog veel meer. 

Kom er gerust eens doorwandelen.

Vanaf 2023 kunnen we shiitakes ( paddenstoelen) oogsten uit ons voedselbos. Deze paddenstoelen groeien op zelf geënte eikenhout boomstammen, en zijn verrukkelijk en puur van smaak. 

 

winter Plant
kip
Bij
boom
PXL_20210702_110336988_edited.jpg
8-7A1A6353.jpg
aanbod

Wat brengt de dag?

veldwinkel

FRUIT

Frambozen 200g --------------------------€5.00

Bessen mix 200g---------------------------€5.00

Blauwe bessen 200g-----------------------€5.00

Doosje van 6 eitjes----------------------€3.70

Appel frambozen sap 0.75L -------------€4,80

Appel frambozen sap 0.20L-------------€3.00

Aardbeien confituur---------------------€6.00

automaat

Appel frambozen sap 0.75L -------------€4,80

Appel frambozen sap 0.20L-------------€3.00

Doosje van 6 eitjes  ----------------------€3.70

Aardbeien confituur---------------------€6.00

FRUIT

Frambozen 200g --------------------------€5.00

Bessen mix 200g---------------------------€5.00

Zelfplukken

Aardbeien ( einde hoogseizoen)----€12.50/kg

Framboos --------------------------------€18/kg
                               > 3kg
-------------€12.50/kg    
japanse wijnbes-------------------------€12/kg

Bramen -----------------------------------€12/kg

                              >3kg-----------------€10/kg

Bloemen ----------------------------€1/stengel

aanbod zie plukkalender

bottom of page