Ons aanbod

Komend seizoen (2021) kan je op de daalkouter frambozen, aardbeien, tomaten, meloenen, ananaskers en veldbloemen vinden.
De andere bessen hebben nog  een jaartje groeitijd nodig. :-)

De eerste aardbeien zullen verkocht worden in ons veldkraam.

Later zal het ook mogelijk zijn om aardbeien zelf te komen plukken.

Aanbod, openingsuren & prijzen worden gecommuniceerd via  onze website, facebook & onze nieuwsbrief. 

 

De daalkouter gelooft sterk in het gemengde karakter van een boerenbedrijf. Diversiteit creëert evenwicht. Daarom zal je naast fruit ook een heleboel andere gewassen en dieren vinden op onze akker. 

Tijdens de winter van 2020 vonden meer dan 25 verschillende soorten fruit hun plekje op de daalkouter. Sommige fruitsoorten zullen pas na 2-3 jaar vruchten geven.
Ons fruitaanbod bestaat voornamelijk uit zacht fruit ( frambozen, bramen, aalbessen, kruisbessen, kiwibessen en aardbeien) en hard fruit ( appelen, peer & pruimen). 

 

Op ons veld hebben we ook 20 tal hoogstam appelbomen aangeplant, die zullen dienen voor sap. Tussen deze fruitbomen kweken we onze aardbeien en veldbloemen.

In het seizoen onderhouden wij een bloementuin waar klanten zelf veldbloemen kunnen plukken.

Op de westkant van ons veld vindt je een ook een jong voedselbosje. Daar experimenteren we met minder gekende fruitsoorten, die we telen in een gelaagd systeem. Je vind er mispels, kweeperen, honingbessen, paw paw,  notenbomen, krenten, kornoeljes, een aardbeienboom en nog veel meer. 

Aan onze natuurlijke vijver huisvesten we enkele bijenvolken. Deze dames helpen ons met de bestuiving van het fruit, en delen bij overdaad een kleine hoeveelheid fruithoning met ons. 

 

Verwildering & diversiteit

Op onze akker proberen wij zo veel mogelijk de natuur na te bootsen. 

Wij geloven er sterk in dat dit een duurzame en slimme manier is om aan landbouw te doen. Voor ons is de natuur een divers en zelf-regulerend systeem, waarin alle elementen verbonden zijn met elkaar en invloed hebben op mekaar. 

Vanuit die optiek willen wij met de daalkouter doorgroeien naar een gemengd landbouwbedrijf. Ons hoofdaanbod is fruit, maar daarnaast zal je op onze akker diverse andere eetbare alsook niet eetbare planten vinden. Dit alles draagt bij tot een stabiel en veerkrachtig systeem, waarbij ziektes en plagen gereguleerd worden door het systeem zelf. Dit heeft natuurlijk tijd nodig, waardoor we als bedrijf voortdurend in beweging zullen zijn. Dit geldt ook voor ons aanbod. 

Fruitboerderij De Daalkouter

Houtemstraat (recht tegenover nr 98)

9550 Herzele

Hannes: 0494/05.21.76

hallo@dedaalkouter.be

Postadres

Hannes Van den Bossche​

Monterreystraat 49

9000 Gent

BE0735.422.029

Openingsuren 
 

Momenteel gesloten.

Wij gaan terug open begin juni 2021

  • Facebook